В Умані працюють над розробкою туристичного ознакування

Головна Стрелка вправо Новини Стрелка вправо В Умані працюють над розробкою туристичного ознакування
Фонтан “Пелина кохання” завершує сезон
27.10.2020
«Sun Rise» кафе
07.12.2020

26 листопада в онлайн-режимі відбувся черговий воркшоп щодо міського ознакування.

Творча команда ГО «Агенти змін» (м. Київ) на розсуд учасників воркшопу представила розроблений дизайн-макет пілону для ознакування об’єктів історичної спадщини.

Пілон містить інформацію про об’єкт спадщини (чотирма мовами: українською, англійською, польською, івритом); карту з об’єктами, що знаходяться неподалік від ознакованого місця; QR-код, який веде на сторінку з розширеною інформацією про об’єкт, та QR-код, який спрямовує на аудіогід.

Висловлюючи свої думки про дизайн пілону, учасники мали відповісти на питання: Які задачі виконує пілон? Які є ризики в запропонованому дизайн-рішенні? Що не подобається в запропонованому дизайні? Які переваги має запропоноване рішення? Які емоції викликає дизайн? Що можна додати до запропонованого дизайну?

Напередодні воркшопу «Агенти змін» «приміряли» прототип пілону на майбутні місця ознакування й опитували уманчан про їх враження щодо дизайну.

Нагадаємо, що розробка ознакування відбувається в рамках проєкту «ReHerit: спільна відповідальність про спільну спадщину». Буде ознаковано 10 об’єктів: костел Успіння Богородиці, торгові ряди, василіанський монастир, готель “Новоєвропейський”, жіноча гімназія, чоловіча гімназія, кінотеатр Черняховського, будинок Н.В. Суровцової, територія гетто, старий єврейський квартал.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *