В Умані відбудеться фестиваль повітряних куль

Головна Стрелка вправо Новини Стрелка вправо В Умані відбудеться фестиваль повітряних куль
В “Софіївці” покажуть фільми про любов (детальна програма)
14.08.2019
В рамках Днів європейської спадщини в Умані проведуть безкоштовні екскурсії та майстер-класи
12.09.2019

З 13 по 15 вересня уже втретє в Умані за підтримки міського голови Олександра Цебрія пройде Міжнародний фестиваль повітряних куль «Монгольф’єрія. Квітуча країна».

Цьогорічний фестиваль – особливий. Він одночасно пройде у двох найбільших містах області – Умані та Черкасах. Величезні аеростати синхронно піднімуться в небо обох міст та зможуть покатати всіх бажаючих, хто придбає відповідний сертифікат від організаторів. Літати повітряні кулі будуть за сприятливої погоди у ранкові та вечірні години.

Також гості свята зможуть подивитись на показ аеростатів та зробити неперевершені фото. А як стемніє, побачити справжнє шоу – вечірнє світіння повітряних куль.

«Близько трьох тисяч відвідувачів ми готові прийняти на фестивалі «Монгольф’єрія» – зазначив пілот й організатор заходу Сергій Скалько. – Ми хочемо показати людям красиві атракції, провести майстер-класи, які будуть цікаві і професіоналам, і нашим маленьким гостям».

Участь у фестивалі візьмуть найкращі повітроплавні екіпажі з України, Молдови і Білорусії.

Не обійдеться цього року без нового рекорду. Нагадаємо, що у 2017 році під час фестивалю «Монгольф’єрія», було встановлено  безпрецедентний рекорд України – «Найвищий хайлайн між повітряними кулями». Вперше в історії нашої держави у небо вдалося підняти дві повітряні кулі, з’єднані стропою (натягнутою мотузкою), по якій пройшов екстремал-хайлайнер. Рекорд був зафіксований Національним реєстром рекордів України на висоті 660 метрів. А у 2018 році під час уманського фестивалю був здійснений «Перший тандем-стрибок з парашутом з повітряної кулі на висоті 4038 метрів над рівнем моря»

Який саме рекорд буде встановлено цьогоріч під час «Монгольф’єрії» дізнаєтеся, коли завітаєте на відкриття фестивалю.

Тож запрошуємо усіх на урочисте відкриття Міжнародного фестивалю повітряних куль «Монгольф’єрія. Квітуча країна», яке відбудеться 13 вересня о 17:00 на площі Соборності.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *