В Умані показуватимуть документальне кіно просто неба

Головна Стрелка вправо Новини Стрелка вправо В Умані показуватимуть документальне кіно просто неба
“Мистецтво маленьких кроків” Людмили Найдюк (фото)
31.07.2017
В Умані пройдуть Дні європейської спадщини (Програма)
11.09.2017

1-3 вересня до Умані повертається Фестиваль документального кіно просто неба Lampa.doc!

Протягом трьох вечорів уманчани та гості міста матимуть змогу подивитись 12 стрічок виробництва України та Польщі 2016-2017 років, послухати та зрозуміти “Як полюбити документально кіно” разом з кінокритиком Лук’яном Галкіним, а також поспілкуватись з молодими українськими режисерками. Стрічки з програми фестивалю дадуть уявлення про те, що сьогодні документують молоді режисери та майстри обох країн: хто герої цих історій та якою є мова, що нею говорить чи мовчить кінокадр.

У програмі фестивалю цього року будуть фільми про музику в людині і людей в музиці – «Jamala.UA» (Україна) та «Варіація на віолончелі соло» (Польща), спорт – «Виграти все» (Україна), документальна комедія з іронією «Перший поляк на Марсі» (Польща) та фільм про колишнього гангстера «Урок ходіння» (Польща), історії на одвічні загальнолюдські теми дітей та батьків «Три розмови про життя» (Польща) та кохання «Тісний зв’язок» (Польща), а також фільми, що покажуть очима документалістів ситуацію в сучасній Україні: «Рідні» (Україна, Німеччина, Латвія, Естонія), «Гострий біль» (Україна), «МА» (Україна), «Коли цей вітер вщухне» (Польща), «Металурги» (Україна).

Запрошуємоусіх бажаючих на кінопокази, що проходитимуть на подвір’ї Державного історико-архітектурного заповідника “Стара Умань” за адресою вул.Небесної сотні 31. Початок о 20:00. ВХІД ВІЛЬНИЙ.

Лекції та зустрічі з режисерками відбуватимуться у виставкових залах ДІАЗ “Стара Умань” в суботу та неділю з 16:00 до 20:00.

Нагадаємо, що фестиваль Lampa.doc вже другий рік поспіль проходить в Умані.

 

Довідково: Lampa.doc – кінофестиваль просто неба, що сприяє культурній децентралізації та популяризує сучасну українську й польську документалістику по всій Україні. Цього року фестиваль проходить у шести містах: Луцьку, Червонограді, Кропивницькому, Житомирі, Запоріжжі та Умані – з 21 липня до 3 вересня.

 

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *