Уманська делегація взяла участь у Міжнародному туристичному форумі в Тульчині

Головна Стрелка вправо Новини Стрелка вправо Уманська делегація взяла участь у Міжнародному туристичному форумі в Тульчині
«Земля сміється квітами»: в Умані діє виставка-продаж картин Валентини Мамчур
30.10.2023
Гідросистема “Софіївки” – унікальний зразок інженерного мистецтва
08.11.2023
З 3 по 5 листопада у м. Тульчин відбувся Міжнародний форум «Туристичними шляхами українського Поділля».
Близько 130 учасників прибули до Палацу Потоцьких, аби обговорити актуальні проблеми розвитку туризму в Україні, обмінятися ідеями розбудови економіки громад під час війни, поділитися досвідом, та побудувати партнерство. У форумі взяли участь експерти регіонального розвитку та розвитку туризму в Україні, представники ОМС, бізнесу, туроператори та турагенти, представники українських та міжнародних донорських організацій.
Делегацію Уманської громади очолила начальник відділу туризму Уманської міської ради Людмила Гекалюк. Цікавими були панельні дискусії, що стосувались розвитку регіонів через кластерні моделі. Адже, як зазначали спікери, ринкова модель відходить в історію, наразі більшого розвитку набуває дестинаційна або кластерна модель, яка має об’єднати громади навколо певної дестинації і запропонувати туристу якісну комплексну послугу.
Під час однієї з панельних дискусій були презентовані проєкти, розроблені учасниками Школи змінотворців. Від Уманської міської територіальної громади проєкти представили Віталій Габрид «Платформа молодіжного та громадського простору Уманської МТГ» та Тетяна Маланчук «Соціально-культурний простір в уманському ТІЦ: сервіс для туристів і не тільки».
У панельній дискусії «Поділля – земля розквіту релігій, культур і цивілізацій» в якості спікерів взяли участь голова ГО «АРТ-Умань» Сергій Шандра та фахівець відділення інклюзивного соціально-реабілітаційного туризму Центру інтегрованих послуг Ліана Роднікова.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *