Проект «Мамай мандрує» в Умані

Головна Стрелка вправо Новини Стрелка вправо Проект «Мамай мандрує» в Умані
Топ-7 найцікавіших експонатів Уманського краєзнавчого музею
03.01.2020
Перша в Україні вулиця Шевченка з’явилась в Умані
11.03.2020

В Уманському краєзнавчому музеї діє виставка в рамках всеукраїнського мистецького проекту «Мамай мандрує». Це своєрідний культурно-просвітницький доробок колективу сучасних професійних митців, а також художників-аматорів, які у своїй творчості звертаються до історичної, духовної та культурної спадщини козацької доби.

Мистецький проект «Мамай мандрує», основою якого є пересувна художня виставка, втілюється в життя з жовтня 2015 року. За чотири роки автором ідеї Віктором Гоманюком були організовані виставки у різних містах України: Одесі, Первомайську, Вінниці, Житомирі, Саврані, Новоград-Волинському, Южному.

Наразі Мамай «домандрував» до Умані. У тому місті, де відбувається виставка, до неї приєднується новий автор а то й декілька, які представляють місцеву громаду зі своїм творчим доробком, зі своїм баченням та уявленням про минуле України, про її культурну спадщину. В Умані до всеукраїнського проекту долучились члени національної спілки народних майстрів України Іван Сердюк та Олена Поліщук, а також учні дитячої школи мистецтв.

Запрошуємо відвідати виставку, яка діятиме до 30 березня.

Адреса краєзнавчого музею: вул. Незалежності, 31. Вихідний: понеділок

 

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *