Напередодні Рош га-Шана в Умані відкрились виставки за єврейськими мотивами

Головна Стрелка вправо Без категорії Стрелка вправо Напередодні Рош га-Шана в Умані відкрились виставки за єврейськими мотивами
В Умані працює зимове містечко
24.12.2021
Дні європейської спадщини в Умані: програма заходів
22.09.2023

В рамках першого міжнародного мультижанрового фестивалю мистецтв «Свобода вибору», який з серпня триває в Умані, 14 вересня відбулось відкриття двох виставок — «Єврейські мотиви в творчості династії Химичів» та «Умань. Рош га-Шана».

Виставка «Єврейські мотиви в творчості династії Химичів» розпочала свою роботу в Державному історико-архітектурному заповіднику «Стара Умань». В експозиції представлені роботи Юрія Химича, Валентини Стахеєвої та Михайла Химича.

Екскурсію виставкою «Єврейські мотиви в творчості династії Химичів» провів організатор фестивалю Геннадій Гутгарц.

— Проєкт «Єврейські мотиви в творчості династії Химичів» дуже хотілося відкрити напередодні Рош га-Шана. Юрій Химич — відомий український художник, він працював і як архітектор, і як педагог, а також займався живописом. Він відомий, в першу чергу архітектурою, яку замальовував. Його дружина, Валентина Стахеєва, архітектор, а син Михайло продовжує справу батька — він художник-графік, спеціалізується на техніці ліногравюри, — говорить Геннадій Гутгарц. — Ми з Михайлом перебрали велику кількість творів його батька і відібрали для цієї виставки ті, які відповідають єврейській теми — в основному тут єврейська архітектура. Сам Михайло в останні роки вивчає єврейську культуру і створив серію робіт, присвячених єврейській культурі.
Інша виставка під назвою «Умань. Рош га-Шана» експонується в готелі «La Mishkan». В експозиції представлені художні мініатюри та кераміка Олександри Коголь (Україна) і Шуломіт Евенталь (Ізраїль).
Джерело: UmanNews.City

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *