В Умані відкрили виставку мікромініатюр

Головна Стрелка вправо Новини Стрелка вправо В Умані відкрили виставку мікромініатюр
12 цікавих фактів про “Софіївку”
24.05.2021
Програма фестивалю “Steak Weekend”
08.06.2021

В Уманському краєзнавчому музеї відкрилась унікальна виставка мікромініатюр Володимира Казаряна «Восьме диво світу».

На виставці представлені унікальні шедеври мікромініатюри, серед яких знаменитий караван верблюдів у вушку голки, підкована блоха, витончені мережива з волосини, букет троянд, стеблом яких служить людська волосина, замок на кристалику цукру, скульптури на макових зернах, портрети на рисі і безліч інших мікромініатюрних творінь, які приголомшують людську уяву.

Також на виставці презентовано портрет принцеси Діани, намальований олійними фарбами на зрізі рисового зерна. Пензликом художнику служила одна сота частина волосся.

Всі мініатюрні витвори виконані вручну за унікальною авторською технологією, яка не має аналогів у світі. Для їх виготовлення застосовувалися спеціально створені майстром мікроінструменти.

Для виготовлення мікромініатюр Володимир Казарян використовує слонову кістку, бивень мамонта, мармур, бурштин, риб’ячу луску, пилинки дорогоцінного каміння тощо, а основами для них служать відполірована людська волосина, макове зернятко, зернина рису, вушко голки, кристалик цукру і навіть піщинка.

На виставці всі мініатюри можна переглянути під мікроскопом.

Виставка діятиме упродовж всього літа.

Адреса: вул. Незалежності, 31

Графік роботи музею: вівторок-неділя, 8.30 – 17.00.

Фото взято з відкритих джерел

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *