Оновлена “Софіївка” відкрила новий екскурсійний сезон

Головна Стрелка вправо Без категорії Стрелка вправо Оновлена "Софіївка" відкрила новий екскурсійний сезон
Місто Умань було представлене на Міжнародній туристичній виставці UITT – 2019
29.03.2019
Незабаром відкриття сезону фонтанів “Перлина кохання”!
11.04.2019

Новий туристичний сезон 2019 року офіційно відкрив Національний дендрологічний парк “Софіївка” в Умані після першого етапу реконструкції. Як повідомив на своїй сторінці у Facebook ініціатор реконструкції народний депутат України Антон Яценко, історична частина “Софіївки” тепер приваблює відвідувачів новими окрасами.

Зокрема в парку облаштували багатоярусний прогулянковий комплекс водоспадів, встановили пам’ятник Софії Потоцькій біля центрального входу, на центральній алеї старий асфальт замінили на гранітну бруківку, відкрили експозицію з фрагментом бруківки головної алеї, побудованої у 1838 році під час перебування “Софіївки” у віданні Південних військових поселень (1838-1859 рр.).

“Також зроблено реконструкцію огорожі по периметру парку, встановлено вказівники, повністю оновлено системи автоматизованого поливу, зроблено очистку річки Кам`янка, реконструйовано туалет біля головного входу в парк та побудовано два нових туалети, які згодом запрацюють”, – додав Антон Яценко.

За словами депутата, найближчим часом в історичній частині дендропарку буде встановлено пам’ятник засновнику парку Станіславу Потоцькому, відновлено “Звіринець” Потоцьких, де мешкатимуть близько 30 диких тварин різних видів (лані європейські, муфлони, олені благородні, лами, верблюди, мунтжаки, шотландські корівки тощо), створено найбільшу за різновидністю в Україні алею магнолій з ексклюзивними сортами рослин, впорядковано торгівлю на території дендропарку.

“Такі оновлення дадуть змогу “Софіївці” потрапити до списку об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО. Впевнений, що після запуску всіх цих об’єктів потік туристів до Умані збільшиться в декілька разів, і Умань має всі шанси стати європейським центром туризму”, – підкреслив Антон Яценко.

За його інформацією, офіційне відкриття оновленої історичної частини “Софіївки” заплановане на 20 квітня, а до 1 липня будуть завершені роботи по облаштуванню нової сучасної “Софіївки”, яка матиме вигляд фентезі-парку.

Джерело: https://zruchno.travel/News/

 

1 Comment

  1. Вікторія :

    Багато болота, виключили світло і було темно, вступили в болото, грязне взуття!!!

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *