В Умані відкрили іспанський парк

Головна Стрелка вправо Новини Стрелка вправо В Умані відкрили іспанський парк
Оновлено графік роботи фонтану “Перлина кохання”
04.10.2018
В Умані незабаром презентують проект, покликаний привернути увагу до пам”яток архітектури
15.11.2018

В рамках святкування Дня міста Умань 5 жовтня урочисто відкрили іспанський парк. Відтепер облаштована територія по вулиці Європейській, 56 з оновленими зеленими насадженнями та сучасними скульптурами стане символом дружби між містом Умань та іспанським автономним співтовариством Арагон. Співпраця з іспанським містом триває вже не один рік. Наразі це третій спільний україно-іспанський проект, втілений на території міста Умань.

«До створення парку долучилось багато активних, талановитих уманчан, які дійсно люблять і дбають про своє місто. Тому я щиро дякую всім, хто причетний до цієї знакової події», – зазначив у вітальній промові міський голова Олександр Цебрій.

Особливі слова подяки міський голова адресував натхненникам проекту: іспанському митцю Карлосу Гарсіа Лаосу та уманській художниці Одарці Дьомі-Пісній за розвиток міста та поглиблення співпраці між Уманню та іспанським Арагоном. Скульптури, створені Карлосом Гарсіа Лаосом, прикрашатимуть іспанський парк Умані.

В церемонії відкриття також взяли участь начальник департаменту культурної спадщини Арагону Ігнасіо Ескуїн та радник посла Іспанії в Україні Патрісіа Серрано Санчес. Пані Патрісіа зазначила, що для неї подвійна радість брати участь у проведенні такого чудового заходу, адже і сама вона родом з Арагону.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *