Близько 300 уманчан та гостей міста відвідали безкоштовні екскурсії, організовані до Днів європейської спадщини

Головна Стрелка вправо Новини Стрелка вправо Близько 300 уманчан та гостей міста відвідали безкоштовні екскурсії, організовані до Днів європейської спадщини
В Умані пройдуть Дні європейської спадщини (Програма)
11.09.2017
Умань єднає: до Умані на День міста приїдуть грузинський, румунський та український гурти
02.10.2017

23 і 24 вересня в Умані відбулась низка екскурсій і майстер-класів у рамках Днів європейської спадщини. Близько 300 уманчан та гостей міста скористалися можливістю відвідати безкоштовні заходи, що демонструють культурне багатство міста.

Організатором Днів європейської спадщини в Умані виступив відділ туризму міської ради.

– Традиційно Дні європейської спадщини проходять у вересні по всій Європі. Надзвичайно приємно, що другий рік поспіль серед переліку міст, які підтримали цю ініціативу, є місто Умань, що по праву може пишатися своєю архітектурною спадщиною – найбагатшою у Черкаській області, – зазначає начальник відділу туризму Уманської міської ради Анна Ковальова.

На пропозицію відділу туризму підтримати цей цікавий і водночас корисний проект відгукнулися Національний дендропарк «Софіївка», Уманський національний університет садівництва, Уманський краєзнавчий музей, музей народної освіти, державний історико-архітектурний заповідник «Стара Умань», «Майстерня діда Панаса і Тараса». Саме ці заклади запропонували безкоштовні екскурсії, відвідати які можна було попередньо зареєструвавшись на сайті.

За словами Анни Ковальової, великою популярністю серед бажаючих долучитись до історії міста користувалась екскурсія «Таємничими підземеллями Василіанівського монастиря». А новинкою цьогорічного проекту стали майстер-класи з гончарства, де спробувати свої сили у роботі з глиною могли всі незалежно від віку.

За підрахунками організаторів, у заходах Днів європейської спадщини в Умані взяли участь близько 300 людей. Проте їх кількість могла бути більшою, якби не дощова погода у неділю, яка налякала частину відвідувачів.

Дні європейської спадщини стануть традиційними для Умані, переконують у відділі туризму і запрошують усіх, хто не зміг потрапити на екскурсії цього року,  зробити це наступного вересня.

Льотчики-інструктори і курсанти Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба на екскурсії у Василіанівському монастирі

Традиційне фото з монахом

У музейній кімнаті Наукової бібліотеки Уманського національного університету садівництва показали унікальні стародруки і пригостили варенням, приготованим за старовинним рецептом.

Екзотичні рослини уманської оранжереї (УНУС) вразили відвідувачів своєю незвичністю.

Про таємниці старого будинку розповіли в Уманському краєзнавчому музеї.

Під час майстер-класу з гончарства у “Майстерні діда Панаса і Тараса” ліпили що кому до душі (чашки, тарілки, равлики тощо).

Фото на згадку про Дні європейської спадщини.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *