Національний дендропарк “Софіївка”

Головна Стрелка вправо Варто відвідати Стрелка вправо Національний дендропарк "Софіївка"
«Умань» готель
15.02.2024
Фентезі-парк “Нова Софіївка”
19.03.2024

 

Фото: Світлана Паламарчук

Національний дендрологічний парк «Софіївка» за гармонією природи і мистецтва є кращим серед світових зразків ландшафтних парків.

За задумом графа Станіслава Потоцького під керівництвом талановитого інженера Людвіга Метцеля працею місцевих майстрів Уманщини в 1796-1802 роках був створений парк.

Заснування парку оповите романтичними легендами. Мальовнича природа долини річки на околиці Умані, кохання до чарівної жінки, іменем якої названий парк, і народили цю перлину садово-паркового мистецтва. Саме Софія дала ідею створення романтичного парку за мотивами старогрецької міфології.

Сучасна «Софіївка» – це не тільки пам’ятка садово-паркової архітектури, а й культурний центр, до якого з усіх кінців світу приїздять туристи, аби надихнутися поетикою чудового парку.

Живописні пейзажі з віковими деревами, озерами і водоспадами, гротами і скульптурами ведуть в світ античних легенд і героїв поеми Гомера «Одіссея».

Відвідати парк можна протягом всього року. Парк відкритий щоденно з 9:00 до 19:00.

За умови попереднього замовлення можливе обслуговування в будь-яку пору року. Телефон екскурс-бюро парку — (04744) 3-22-10, 4-07-39.

Ціни на послуги для відвідувачів парку на 2023 рік

Вартість вхідного квитка для дорослих – 100 грн, для дітей шкільного віку – 50 грн.

Вартість екскурсії для дорослих – 70 грн, для дітей шкільного віку – 40 грн. Мінімальна вартість екскурсії для дорослих (до 10 осіб) – 700 грн, для дітей шкільного віку (до 10 осіб) – 400 грн.

Вартість екскурсії іноземною мовою: для дорослих – 100 грн, для дітей шкільного віку – 70 грн. Мінімальна вартість екскурсії іноземною мовою для дорослих (до 10 осіб) – 1000 грн, для дітей шкільного віку (до 10 осіб) – 700 грн.

Екскурсії проводяться українською, російською, англійською, польською, французькою та німецькою мовами.

Вартість катання човном по підземній річці Ахеронт для дорослих – 80 грн, для дітей шкільного віку – 40 грн. Мінімальна вартість катання човном – 800 грн.

Катання на катамаранах – 50 грн, на човнах – 150 грн. (30 хв.)

Катання верхи на коні – 100 грн, фотографування на коні – 50 грн. Катання каретою (до 5 осіб) – 250 грн. (15 хв.).

Вартість квитка на автостоянці: для легкового транспорту – 50 грн, для автобуса – 100 грн.

ПРИМІТКА. Правом безкоштовного входу в парк користуються військовослужбовці, учасники бойових дій, діти до 7 років, діти-сироти, ліквідатори аварії на ЧАЕС, багатодітні сім’ї, жителі м. Умані.

Сайт  Парк “Софіївка” в Умані – Національний дендрологічний парк “Софіївка” НАН України (sofievka.org)

 

icon-car.pngFullscreen-Logo
Національний дендропарк «Софіївка» НАН України

loading map - please wait...

Національний дендропарк «Софіївка» НАН України 48.761749, 30.220316 Детальніше

4 Comments

  1. Олена :

    Доброго дня! 11 жовтня члени родин загиблих в АТО в Кіровоградській області в кількості 15 дорослих та 13 дітей відвідали дендропарк “Софіївка”, оплативши вхідний. Важко було пояснити. особливо матерям загиблих, що наша категорія є не пільговою для вашого закладу. У мене більше немає що Вам написати…

  2. марина :

    скажіть будь-ласка, чи є безкоштовним вхід для багатодітних сімей.

  3. майя :

    плата за вхід висока

  4. Вікторія :

    Було відмовлено в безкоштовному вході багатодітній сім’ї,в “нову”Софіївку,хоча давно ця категорія пільгова.А от в “стару”Софіївку,пропустили з посвідченнями безкоштовно,і безпроблем.І хоча і посвідчення,і білети з “старої”були пред’явлені,нас не пропустили.Хоча минулого літа самі сказали,щоб були з посвідченнями,і буде безкоштовний вхід.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *