В Умані презентували виставку абстрактного мистецтва

Головна Стрелка вправо Новини Стрелка вправо В Умані презентували виставку абстрактного мистецтва
Оглядові екскурсії містом
05.06.2020
В Умані дозволено проводити культурно-мистецькі заходи
12.06.2020

“Там, де одні бачили абстракцію, інші бачили істину”. Ці слова Альберт Камю стали своєрідним девізом  виставки, яка 10 червня відкрилась у Державному історико-архітектурному заповіднику “Стара Умань”.

Експозиція  під назвою “Мистецтво абстракції у творчості художників Умані” розмістилась у двох виставкових залах і презентує роботи 12 уманських художників: Петра Богомаза, Василя Власюка, Лариси Гоменюк, В”ячеслава Запісецького, Віталія Крижановського, Віктора Лисинюка, Віктора Лісаченка, Володимира Савченка, Олега Сироти, Сергія Шандри, Олександра Шевчука, Бориса Яцюка. Для низки художників абстакціонізм є рідною стихією, в якій вони працюють не один рік. Для інших – це спроба сил у новому для них мистецькому напрямку.

За словами одного з ініціаторів експозиції Віталія Крижановського, така спільна виставка абстактного мистецтва проводиться в Умані вперше.

Окремий зал відведено для персональної виставки Володимира Савченка. Тут можна не лише переглянути картини та арт-інсталяції, а й спробувати себе у ролі художника-абстракціоніста.

Тож запрошуємо відвідати виставку, яка діятиме протягом місяця.

 

📌вул. Небесної сотні, 31, тел. 3-11-88

Графік роботи: понеділок – субота з 9:00 до 16:00, вихідний – неділя.

Вартість вхідного квитка: 10 грн – для дорослих, 5 грн – для дітей до 14 років, студентів, пенсіонерів.

 

 

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *