Шуляк Лариса Андріївна

Головна Стрелка вправо Екскурсії Стрелка вправо Гіди Стрелка вправо Шуляк Лариса Андріївна
Корисні телефони
26.05.2020
Єврейський всесвіт Умані
02.06.2020

Шуляк Лариса Андріївна

067-496-69-00 (viber)

066-480-07-49

larissa31033@gmail.com

Мови екскурсій: українська

Час роботи: вихідні та святкові дні, будні – за домовленістю

Екскурсійні маршрути:

–  «Умань – джерело натхнення та історичної пам’яті народу» (пішохідно-автобусний)

Тривалість: 2 години

Умань – незвичайне місто, яке поєднало в собі православні святині, католицький костел та центр брацлавських хасидів. Пам’ятає події козацької доби, в складі Речі Посполитої та часи Російської імперії, події Другої світової війни та сьогодення. Ви почуєте цікаві історії з життя євреїв, які у 18 ст. складали більшу частину населення міста; історії виникнення хасидизму та паломництва до Умані хасидів з усього світу; історії життя власників Умані – багатих польських магнатів Потоцьких, за часів яких в місті було побудовано багато об’єктів, які збереглися до наших днів.

Основні об’єкти відвідування: Василіанський монастир (1764), торгові ряди (1780), Свято-Миколаївська церква (1809-1812), костел Успіння Богородиці, центр брацлавських хасидів, площа Соборності, фентезі-парк, світло-музичні фонтани.

–  Історії з життя євреїв Умані. Виникнення хасидизму (пішохідно-автобусний)

Тривалість: 1,5-2 години

Історія євреїв Умані – одна з найцікавіших тем міста, яке завжди було сповнене особливим колоритом. Євреї почали селитися в Умані в 17-18 ст. буремні часи переживало місто протягом століть. Найбільший економічний злет почався, коли місто стало власністю Францішика Селезія Потоцького в 1726 році. Польський магнат сприяє заселенню своїх володінь людьми єврейської національності, які займалися торгівлею та виробництвом. Місто процвітає та стає знаним торговельним центром.

Трагічні події другої Світової війни та єврейські погроми. Дізнаємося про релігію і традиції, освіту та культуру, особливості одягу, їжі, історії виникнення прізвищ тощо. А також, чому паломники кожного року приїздять до Умані?

Основні об’єкти відвідування: ринкова площа і торгові ряди, постоялі двори і готелі (Брістоль, Регіна, Новоєвропейський, Франція), власниками яких були євреї, прибуткові будинки Дітловича та Лерна, аптекарський магазин Бонфельда, аптечний склад Соломона Хомського, цирк-театр, єврейський квартал та могила рабі Нахмана.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *