ШіДі Ріді Fest: в Умані встановлять рекорд України

Головна Стрелка вправо Новини Стрелка вправо ШіДі Ріді Fest: в Умані встановлять рекорд України
«Меланія» ресторан
30.07.2019
В “Софіївці” покажуть фільми про любов (детальна програма)
14.08.2019

24 серпня в Умані пройде третій музично-мистецький фесиваль “ШіДі РіДі”. На святі народні умільці проведуть близько 20 різних майстер-класів. Розважатимуть гостей гурти DrymbaDaDzyga, TOLOKA, тріо “Гонта” та “AtmospheRa”. А також буде встановлено рекорд країни – вишитий атласними стрічками 7-метровий герб України з написом “Героям Слава!”

День Незалежності уманчани та гості міста розпочнуть святкувати о 10.00. Саме в цей час на площі Соборності відбудеться хода у вишиванках до парку ім. Тараса Шевченка, де відбудеться урочиста частина.

– Далі з 11.00 до 14.00 пройде свято морозива від ТМ “Рудь”. Відразу після його завершення розпочнеться  фестиваль “ШіДі РіДі”, – розповідає організатор фестивалю Софія Чорномаз. – На центральній площі міста працюватиме 8 локацій, дві сцени, фотозони, виступлять молоді гурти та поети з усієї України.

– Захід проходить за підтримки Уманської міської ради. Генеральним спонсором виступив житловий комплекс «Греків ліс», а преміум-партнером фабрика «Світ меблів – Україна», – додає Софія Чорномаз.

Під час фестивалю будуть проведені майстер-класи для дорослих та дітей: виготовлення посуду на гончарному колі, вишивка, виготовлення текстильної ляльки, ляльки-мотанки, іграшок з вати, фетру та інші.

– Містечко майстрів представлятимуть майстри не лише з Уманщини та Черкащини, а й визнані майстри з інших міст України, – додає майстриня Владислава Швець.

Окремо функціонуватиме літературна сцена. Тут авторські вірші декламуватимуть поети із різних куточків країни. А для малечі виступить улюблений казкар всієї України Сашко Лірник.

Також цьогоріч організатори планують встановити рекорд України – атласними стрічками вишити 7-метровий Герб України з написом “Героям Слава”.  Партнером рекорду виступила фабрика “Світ меблів — Україна”. Після встановлення рекорду Герб передадуть до Уманського міського будинку культури.

Крім того, на “ШіДі Ріді” кожен бажаючий зможе разом із волонтерами сплести найбільшу маскувальну сітку в Умані. Її буде відправлено для потреб військових, які захищають незалежність України.

Розважатимуть гостей фестивалю гурти DrymbaDaDzyga, TOLOKA, тріо “Гонта” та “AtmospheRa”. Ведучий  фестивалю “ШіДі РіДі” улюбленець уманської публіки – Віталій Мельничук.

ДОВІДКА: Фестиваль “ШіДі РіДі” вперше пройшов в Умані у 2016 році на закритій території ДІАЗ “Стара Умань”. Тоді свято відвідало близько 1300 гостей. У 2017 році масштаби заходу виросли. Фестиваль провели на центральній площі Умані. Було встановлено рекорд України – гості свята зіткали на старовинному ткацькому верстаті “Пояс єднання українців” (16 метрів 53 сантиметри).

Джерело: hromadske-uman.info

 

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *