В Умані стартувала фестивальна весна! (фото)

Головна Стрелка вправо Новини Стрелка вправо В Умані стартувала фестивальна весна! (фото)
Календар подій міста Умань на 2019 рік: що чекає на уманчан та гостей міста
28.02.2019
Готель НДП “Софіївка”
12.03.2019

Умань приєдналася до європейських традицій зустрічі весни. Неймовірне свято «Уманська Масляна –  Колодій», яке відбулося 2 березня, оголосило про початок низки весняних фестивалів нашого міста.

Разом із містами Європи та світу Умань зустріла весну та продовжила гарну традицію –  поєднання старовинних дійств із сучасними шоу.

Цьогоріч на “Уманську Масляну – Колодій” завітали ярмаркувати кращі виробники з усієї країни – риба, ковбаси та вино із Хмельницького, мед та напої із меду з Білої Церкви, солодощі та глінтвейн з Києва, імбірне печиво із Умані. Косів  привіз  сувенірну продукцію, Рахів вино та сири.

Частували гостей смачними варениками та млинцями, а свої вироби пропонували більше 20 майстрів та майстринь.

На “Уманській Масляній” продовжили збір коштів для підтримки Дениса Терещука. Кожен міг придбати унікальний виріб та отримати подарунок від групи підтримки Дениса.

Розважали дітей та дорослих аніматори групи підтримки уманського міського відділу у справах сім”ї та молоді.

Історію суперечок весни із зимою розповіли актори театру “Реверанс” міського Будинку культури . А загалом на Масляній співали і танцювали учасники 15 колективів, серед них – аматори та професіонали міського Будинку культури, школи мистецтв, ДМШ №1, обласного музичного училища, колективи відділів освіти та управління праці і соцзахисту.

Уманський відділ культури потурбувався, аби створити сонячну та яскраву атмосферу свята. На “Уманську Масляну – Колодій” завітав відомий казкар Сашко Лірник, а запалу та вогню додало фаєр-шоу студентської молоді Умані.

Уманська фестивальна весна стартувала.

 

 

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *