Понад 400 уманчан та гостей міста відвідали безкоштовні екскурсії, організовані до Днів європейської спадщини

Головна Стрелка вправо Новини Стрелка вправо Понад 400 уманчан та гостей міста відвідали безкоштовні екскурсії, організовані до Днів європейської спадщини
В рамках Днів європейської спадщини в Умані проведуть безкоштовні екскурсії та майстер-класи
07.09.2018
Оновлено графік роботи фонтану “Перлина кохання”
04.10.2018

«Мистецтво обмінів: культурне розмаїття України» – під таким гаслом 22-23 вересня в Умані пройшли Дні європейської спадщини.

Загалом місто Умань вже третій рік поспіль, починаючи з 2016 року, підтримує загальноєвропейську ініціативу, спрямовану на популяризацію серед населення історико-культурної спадщини.

Організовує Дні європейської спадщини в Умані відділ туризму Уманської міської ради. Цьогоріч до проекту долучились 9 закладів, які запропонували цікаві екскурсії, виставки, майстер-класи, що демонструють культурне багатство міста. Серед них:

  • Державний історико-архітектурний заповідник «Стара Умань»
  • Творча майстерня діда Панаса і Тараса
  • Національний дендропарк «Софіївка»
  • Уманський національний університет садівництва
  • Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
  • Музей народної освіти
  • Уманський краєзнавчий музей та його підрозділи: художній відділ (картинна галерея), Музей культури та побуту Уманщини.

Всього було проведено 23 заходи, відвідати які можна було абсолютно безкоштовно, потрібно було лише попередньо зареєструватися.

За підрахунками відділу туризму, понад 400 уманчан та гостей міста скористалися можливістю відвідати безкоштовні заходи в рамках Днів європейської спадщини.

Екскурсія «Таємничими підземеллями Василіанського монастиря», як і попередні роки, залишається однією з найбільш популярних серед відвідувачів.

 

Загадкову, а подекуди і зовсім невідому «Софіївку» для себе відкривали учасники екскурсії дендрологічним парком.

 

З історією одного з найстаріших вищих навчальних закладів України уманчани та гості міста познайомилися, відвідавши музейну кімнату УНУС та оранжерею.

 

Погортати підручник-читанку, розроблений Тарасом Шевченком і виданий його власним коштом, могли відвідувачі екскурсії в Музеї народної освіти.

 

У краєзнавчому музеї охочі мали можливість приміряти одяг, взуття і прикраси, які носили наприкінці 19 ст. – початку 20 ст.

 

Картинна галерея запросила бажаючих відвідати виставку живопису «Умань очима художників» .

 

Тонкощі гончарного мистецтва опановували відвідувачі майстер-класів у «Творчій майстерні діда Панаса і Тараса» та Музеї культури та побуту Уманщини.

Новинкою Днів європейської спадщини, яка зібрала понад 90 людей, стала нічна екскурсія вулицею Садовою. Розробили її і майстерно втілили в життя студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини – учасники проекту «Vitastreet».

Як повідомили у відділі туризму, на наступний рік Дні європейської спадщини планується провести 7-8 вересня. Програма заходів буде не менш цікавою та захопливою, обіцяють організатори.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *