Фестиваль документального кіно знову в Умані

Головна Стрелка вправо Новини Стрелка вправо Фестиваль документального кіно знову в Умані
Майже у чотири рази зросли надходження до бюджету Умані від сплати туристичного збору
18.06.2018
В рамках Днів європейської спадщини в Умані проведуть безкоштовні екскурсії та майстер-класи
07.09.2018

 

Вже втретє Фестиваль документального кіно просто неба Lampa.doc завітає до Умані. Відбудеться це 24-26 серпня.

Фестиваль має на меті в легкій та цікавій формі зруйнувати стереотипи, що документалістика – це щось нудне, пропагандистське чи суто фільми у стилі «дискавері». Бо насправді це не так.

Щороку географія Lampa.doc розширюється, і 2018 він охопить аж дев’ять міст України, серед яких – Умань.  В нашому місті Lampa.doc гоститиме на незмінній локації – території колишнього Василіанського монастиря (ДІАЗ “Стара Умань, вул. Небесної сотні, 31).

Як і минулоріч,  протягом трьох вечорів просто неба можна буде дивитись цікаву документалістику. Добірка Lampa.doc складається з високоякісних фільмів виробництва України і Польщі. За традицією усі вибрані фільми є учасниками та переможцями національних та міжнародних кінофестивалів. Окрім того, можна буде побачити молоде українське кіно, зроблене в майстернях документальних фільмів фестивалю 86, INDIE LAB та майстерні Сергія Буковського.

Цьогорічна кінопрограма фестивалю тематично спрямована на побудову діалогу між поколіннями та сімейні стосунки. Так, зокрема, презентує тему фільм-переможець Одеського міжнародного кінофестивалю «Головна роль» про видатну українську акторку Ніну Антонову, знятий її сином – одним з найкращих українських документалістів сьогодення Сергієм Буковським. В програмі, як завжди, є кіно із гумором, до такого належить ліричний «Щоденник подорожі» метра польського документального кіно Пьотра Сташіка та іронічний погляд на свою родину «Кіно для Карлоса» від Ренато Боррайо Серрано, представника школи Марини Разбєжкіної (Москва). А ще буде кіно про дитинство та літо, каучсерфінг, будівництво болідів і багато іншого.

Окрім кінопереглядів, запланована денна освітня програма, що складатиметься з майстер-класів, лекцій та зустрічей із режисерами.

Усі заходи фестивалю Lampa.doc відкриті для широкого загалу та є безкоштовними. Тож запрошуємо до перегляду!

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *