Згадати все: чим жила Умань у 2017 році

Головна Стрелка вправо Новини Стрелка вправо Згадати все: чим жила Умань у 2017 році
В День святого Миколая в Умані відкриють головну ялинку міста
18.12.2017
Визначено переможців конкурсу «Уманська коляда – 2018»
19.02.2018

Для уманчан 2017 рік  запам’ятався не лише відкриттям фонтанів  в оновленому сквері Тараса Шевченка та черговим приїздом паломників-хасидів, а й початком  грандіозної перебудови центральної площі міста,  будівництвом на Осташівському ставі, великою кількістю фестивалів. Більше того,  в місті меншає кількість невпорядкованих МАФів, зникає стихійна торгівля, а натомість збільшується кількість зон  для відпочинку.

ФЕСТИВАЛІ

Початок літа «розфарбували» уманчани на фестивалі «Holi Dance Uman». Понад тисяча уманчан приєднались до феєрії танцю та кольору.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наступним став міжнародний фестиваль повітряних куль «Монгольф’єрія. Квітуча країна». Протягом трьох днів кращі повітроплавні екіпажі з України та Європи влаштували свято для учасників і глядачів заходу. Кожного дня на  площі Соборності в небо підіймалось близько десяти повітряних куль.

 

До Дня незалежності України в місті відбувся етнофестиваль «Шіді-Ріді». Уманчани та гості заходу мали змогу долучитись до встановлення рекорду України. На старовинному ткацькому верстаті було зіткано “Пояс єднання українців” завдовжки 16,53 м і завширшки 5 см. Крім цього, кожен міг знайти розвагу для душі: на фестивалі були поетичні батли, музична сцена, ярмарок майстрів та польова кухня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На початку осені відбувся фестиваль документального кіно Lampa doc. Протягом декількох вечорів глядачам демонстрували 10 стрічок виробництва Польщі та України 2013-2016 років.
Крім цього, відбувались лекції мистецтвознавців та режисерів.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДНІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СПАДЩИНИ

Цього року Умань вдруге приєдналась до проведення Днів європейської спадщини. Для всіх бажаючих було  запропоновано низку цікавих екскурсій, які  мали на меті змусити по-іншому поглянути на, здавалося б, відомі і знайомі місця. Всі бажаючі отримали змогу спуститись у підземелля Василіанського монастиря, спробувати створити власний горщик на майстер-класі з гончарства та послухати поетичну екскурсію.

 

 

 

 

 

 

 

ВЕЛИКА ПЕРЕБУДОВА

Саме 2017 рік ознаменував початок кардинальних змін у зовнішньому вигляді міста. Було завершено реконструкцію скверу Тараса Шевченка, та розпочато будівництво гідроспоруд і набережної Осташівського ставу. Крім того, площа Соборності була закрита на довготривалу перебудову.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДЕНЬ МІСТА

7 та 8 жовтня уманчани святкували 401 рік міста Умані.  Цього року святкове містечко було на нових локаціях: по вул. Київській,  біля дендропарку «Софіївка» та у сквері Тараса Шевченка.

 

 

«ПЕРЛИНА КОХАННЯ»

25 червня  у сквері Тараса Шевченка відкрили найбільший у центральній Україні  комплекс світломузичних фонтанів. За оцінками фахівців, уманський фонтан ввійшов до трійки найбільших в Україні.

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Вечірня Умань

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *