Сукня власними думками, або “Платтьопис” по-уманськи

Головна Стрелка вправо Без категорії Стрелка вправо Сукня власними думками, або "Платтьопис" по-уманськи
Розважально-спортивний комплекс “Амарант”
25.10.2017
В День святого Миколая в Умані відкриють головну ялинку міста
18.12.2017

7 листопада в стінах Уманської картинної галереї відбулося відкриття оригінальної та свого роду «революційної» виставки одеського художника та дизайнера Володимира Уманенка «Платтьопис».

Проект «Платтьопис» був започаткований у 1996 році, проте сучасного вигляду набув у 2016, коли Володимир Уманенко створив серію білих суконь та розіслав їх більш ніж 60 художницям, що стало листом-запрошенням до діалогу. Білий простір пропонувалося заповнити власними образами, об’єднаними однією темою: портрет будь-якої сутності, побаченої авторкою.

Такий незвичайний проект викликав неабиякий ажіотаж серед уманської громади. Художник особисто розповів історію всіх представлених на експозиції робіт та наголосив, що кожна жінка в своєму житті обов’язково повинна створити сукню власними руками. До того ж, щоб глядачі не тільки побачили, а й відчули всі переваги такого мистецтва, охочі (чи то художники, чи ні) мали змогу особисто взяти участь у створенні такої сукні та хоч на коротку мить стати «платтьописцями».

Виставка діятиме до кінця грудня.

 

 

 

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *